Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили святкування Великодня в умовах пандемії COVID-19

У Харківській ОДА обговорили святкування Великодня в умовах пандемії COVID-19

Заступник голови облдержадміністрації Антон Деньгуб обговорив з керівниками релігійних організацій області карантинні обмеження під час масових заходів.

Великдень цього року віряни східного обряду святкуватимуть 2 травня.

«Дуже важливо під час святкування забезпечити збереження найбільшої цінності, яка є сьогодні, – це життя та здоров’я наших жителів», - зазначив Антон Деньгуб.

Заступник голови Харківської ОДА підкреслив, що вимоги до впровадження протиепідемічних обмежувальних заходів визначені постановою Кабінету Міністрів України, згідно з якою під час святкового служіння, благословення та освячення їжі всі присутні повинні бути в масках як усередині приміщення, так і на вулиці, у подвір’ях чи на території храму.

Щодо доступу до закладів, у тому числі приміщень релігійної культури, та дотримання фізичної дистанції передбачено розташування не більш ніж 1 особи на 4 кв.м площі будівлі або території. При цьому рекомендовано враховувати «корисну площу». Тобто, якщо освячення їжі проходить на вулиці, враховується саме територія, де проходить освячення, а не вся територія храму.

«Важливо забезпечити дотримання карантинних обмежень: дистанція, фіксація дверей, щоб люди не відкривали їх кожного разу, уникнення контактів», - додав Антон Деньгуб.

Заступник голови Харківської ОДА також запропонував усім присутнім на зустрічі закликати людей залишитися у святковий день удома і стежити за служіннями онлайн.