Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах завершили реконструкцію приймального відділення

У Дергачах завершили реконструкцію приймального відділення

Сучасне приймальне відділення у Дергачівській центральній районній лікарні зробили у межах Програми Президента «Велике будівництво».

Наразі всі роботи з реконструкції та облаштування приміщень приймального відділення виконані. Залишилося лише завершити оформлення документації, необхідної для введення об’єкту в експлуатацію.

Ремонтні роботи розпочали у жовтні минулого року. На той час приймальне відділення займало всього кілька кабінетів на 200 квадратних метрах. Під час реконструкції площу його розширили до 700 квадратних метрів шляхом перепрофілювання деяких приміщень у лікарні.

«Завдяки «Великому будівництву» ми отримали сучасну малу операційну, кімнати з санвузлами для комфортного перебування пацієнтів. Маємо всі сучасні вимоги для маломобільних та незрячих пацієнтів. Відремонтовані коридори та кабінети. Таких умов у нас раніше не було», - розповідає медична директорка закладу Світлана Бережна.

У лікарні з’явилося нове сучасне обладнання. Комп’ютерний томограф на 32 зрізи відтепер дозволить обстежувати пацієнтів і надавати висококваліфіковану діагностичну і лікувальну допомогу. До сьогодні такого обладнання у медичному закладі не було. Так само як і нового апарату для гастроскопії та колоноскопії.

«Відтепер ми маємо можливість обстежувати повністю шлунково-кишковий тракт пацієнта. Щодо технічного забезпечення відповідаємо всім вимогам Національної служби здоров’я за програмою раннього виявлення онкопатології шлунково-кишкового тракту. Цього року ми вже підписали угоду з Національною службою здоров’я України», - зазначає медична директорка лікарні.

У зв’язку з тим, що покращилась матеріально-технічна база лікарні, відтепер Дергачівська ЦРЛ зможе укладати з Національною службою здоров’я України вдвічі більше договорів. Якщо минулого року їх було 7, то цьогоріч медики пропонують 16.

Спектр послуг Дергачівської ЦРЛ розширився більш ніж у 2 рази. Лікарі медзакладу відтепер спроможні допомагати хворим не лише в стаціонарних умовах, але і мобільними бригадами. Надавати допомогу пацієнтам з неврологічною патологією та патологією опорно-рухової системи, хворим на гострий мозковий інсульт. Амбулаторно приймати вагітних, надавати стоматологічну допомогу, а також допомогу ВІЛ-інфікованим та наркозалежним пацієнтам.