Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – серед лідерів програми «Доступна іпотека 7%»

Харківщина – серед лідерів програми «Доступна іпотека 7%»

Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

Станом на 26 квітня уповноваженими банками з виконання Державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 173 кредитні договори на загальну суму 139,25 млн грн, при чому як на первинному (31,66%), так і вторинному ринках (68,34%).

Уповноваженими банками розглядаються 408 заявок на участь у програмі на загальну суму 363,66 млн грн, з яких 24,07% становить первинний ринок і 75,93% – вторинний.

До програми залучено 22 регіони та м. Київ. Найактивніші з них відповідно до наданих громадянами заявок на отримання кредитів є м. Київ (35,2%), Київська обл. (25,7%), Харківська обл. (7,2%), Львівська обл. (6,6%) та Рівненська обл. (4,4%).

«Спостерігається постійний розвиток програми попри карантинні обмеження, які негативно впливають на активність позичальників», - зазначають у Мінфіні.

14 уповноважених банків, які долучилися до держпрограми, продовжують удосконалювати власні процедури відповідно до умов програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу тощо.

У міністерстві наголошують: саме банк ухвалює рішення щодо видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника.

Нагадаємо, що запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся 1 березня на виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського. 

З переліком уповноважених банків та умовами програми можна ознайомитись за посиланням.

Про програму