Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина підписала меморандум з Краматорськом щодо співпраці в галузі охорони здоров’я

Харківщина підписала меморандум з Краматорськом щодо співпраці в галузі охорони здоров’я

Тристоронній меморандум укладено між Харківською ОДА, обласною радою та міськрадою Краматорська.

Від Харківської обласної державної адміністрації документ підписав заступник голови ОДА Михайло Черняк.

Нагадаємо, що попередня зустріч з делегацією з Донецької області відбулась 16 березня в Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1.

Меморандум спрямований, у першу чергу, на активну співпрацю в сфері дитячої медицини. Михайло Черняк зазначив, що з 2014 року на Харківщині медичну допомогу надали більш ніж 9 тисячам дітей з Донецької та Луганської областей.

«На сьогодні Харківщина має одну з найбільших у країні мереж медичних закладів, а також профільних навчальних закладів. В останні роки значний розвиток отримала обласна дитяча лікарня - сьогодні тут працюють багато профільних відділень, а за рік у лікарні проходять лікування понад 100 тис. дітей. Тож ми на правах повноцінних партнерів з радістю підписуємо цей меморандум», - сказав Михайло Черняк.

Як пояснила генеральна директорка Харківської ОДКЛ №1 Оксана Поінтковська, медзаклад, який вона очолює, має широкий профіль та велику кількість фахівців, щоб допомагати дітям із сусідньої області.

«Ми плануємо виїзд у місто Краматорськ, щоб разом з фахівцями розповісти про наші можливості, а також будемо співпрацювати з лікарями Донеччини, щоб поділитися з ними сучасними методами та технологіями, які ми використовуємо в нашій лікарні», - пояснює Оксана Поінтковська.

Крім того, за її словами, між медичними закладами сусідніх областей планується налагодити стабільний зв’язок у режимі телемедицини. 

Краматорський міський голова Олександр Гончаренко радий можливості співпраці медзакладів міста з харківськими колегами в сфері дитячої медицини. Він говорить, що профільні лікарні міста укомплектовані лікарями тільки на 80%, особливо бракує вузькопрофільних фахівців. Тож діагностична та лікувальна допомога дітям Краматорська вкрай необхідна.

«Нам відомо, що найкращі професіонали-медики працюють у Харкові, тож за підтримки керівництва Харківської ОДА, думаю, наша співпраця буде взаємовигідною та успішною», - сказав Олександр Гончаренко.

Також він впевнений, що пілотний проєкт у сфері дитячої медицини надалі дасть поштовх у співпраці між Харківщиною та Донеччиною в цілому в медичній галузі.