Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд розподілив 1 млрд грн між місцевими бюджетами на боротьбу з COVID-19 у школах

Уряд розподілив 1 млрд грн між місцевими бюджетами на боротьбу з COVID-19 у школах

Додаткове фінансування передбачено у держбюджеті на 2021 рік.

21 квітня уряд затвердив Порядок та умови, що визначають механізм надання цих коштів та їх розподіл між місцевими бюджетами.

За словами Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, субвенція з державного бюджету спрямовується на придбання:

- ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання – в обсязі 980 млн гривень;

- засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році – в обсязі 20 млн гривень.

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у ЗЗСО. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій ЗНО здійснюватиметься придбання:

- дезінфекційних засобів для оброблення рук і шкіри для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників;

- дезінфекційних засобів для оброблення поверхонь пунктів тестування;

- ізоляційних медичних одноразових халатів та захисних щитків для інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування, та медичних працівників.

У міністерстві зазначають, що відповідно до ухваленої сьогодні постанови КМУ «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти», використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.