Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб ознайомився з роботою наукового парку «Синергія»

Антон Деньгуб ознайомився з роботою наукового парку «Синергія»

20 квітня заступник голови Харківської ОДА обговорив з керівництвом парку перспективи реалізації спільних проєктів, зокрема, у сфері освіти.

Антон Деньгуб оглянув аудиторії парку «Синергія» з найсучаснішою технікою (iMac- та Windows-аудиторії), лабораторії віртуальної реальності, робототехніки, аудиторії з інтерактивними столами, власний кінотеатр, хаб винахідників та інше. Усього парк має 20 аудиторій на площі 1,5 тисячі квадратних метрів.

«Синергія» - це дійсно захопливе місце з дуже цікавими проєктами та задумами. Розвивати цей напрямок на Харківщині, безумовно, потрібно. І передусім – упроваджувати такі сучасні технології в освітньому процесі. Тож сьогодні я радий обговорити з керівництвом парку нові ідеї та можливості їх втілення для освітян Харківського регіону», - зазначив Антон Деньгуб.

Директор наукового парку Вадим Хачатрян ознайомив заступника голови ОДА з власними розробками парку – інтерактивними смартрішеннями для освіти. Іншими словами, інтерактивними панелями, на яких можна навчатися, виконувати лабораторні роботи та інше.

«Смартрішення – це «космос» для освітніх цілей. Вважаю, що у великих містах кожного регіону, тим паче - Харківського, мають бути спеціальні молодіжні зони, де люди могли б навчатися і реалізовувати власні ідеї. Ми готові їздити в область і давати молоді освіту там. Вважаю, що спільними зусиллями з обласною адміністрацією зможемо впровадити сучасні технології на Харківщині», - відзначив Вадим Хачатрян.

Довідка. «Синергія» - науковий парк, де навчаються та працюють IT-спеціалісти, студенти та викладачі. Метою парку є розвиток науково-технічної та інноваційної діяльності, ефективне та раціональне використання наявного наукового потенціалу, матеріальної бази для комерціалізації результатів наукових досліджень і їх впровадження на вітчизняному та закордонному ринках.