Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині до кампанії з вакцинування приєдналися патрульні поліцейські

На Харківщині до кампанії з вакцинування приєдналися патрульні поліцейські

Першою дозу вакцини CoronaVac отримала очільниця патрульної поліції Альона Стрижак.

Загалом у перший день на щеплення записалося 54 особи. Вакцинування відбувається в приміщення Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Харківській області». 

За словами начальниці Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, старшої лейтенантки поліції Альони Стрижак, вакцини вистачить на увесь особовий склад, проте процес вакцинування проходить за бажанням.

«Від сьогодні почалася масова кампанія з вакцинації працівників Управління патрульної поліції. Чому саме вакцинуємось? Особисто я вважаю, що це не тільки безпечно, а й вкрай необхідно. Відповідно, станом на зараз, ми, як підрозділ, який максимально контактує з населенням і є найбільш уразливим, маємо певний пріоритет у черговості вакцинування», - сказала Альона Стрижак.

Поліцейська радить громадянам дотримуватися правил карантину та, за можливістю, щепитися від COVID-19.

Заступниця начальника поліклініки з медичної частини ДУ «ТМО МВС України по Харківській області» Ольга Лобойко повідомила, що установа отримала дві тисячі доз вакцини, що дозволить щепити тисячу працівників поліції. Загалом, крім поліцейських, надалі тут будуть вакцинувати військовослужбовців Національної гвардії України, а також пенсіонерів МВС.   

«Ми сьогодні проводимо щеплення вакциною CoronaVac, яка зареєстрована в Україні, виробник - КНР. Ми довіряємо цій вакцині, - зазначила Ольга Лобойко. - На сьогодні планується щепити 54 особи - це  поліцейські Управління патрульної поліції».