Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інститут протезування відзначив 75-річчя

Інститут протезування відзначив 75-річчя

15 квітня колектив від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук привітав її заступник Михайло Черняк.

«Від імені голови обласної державної адміністрації Айни Тимчук хочу передати лист - привітання всьому колективу. 75 років – солідний вік, але я переконаний, що інститут сьогодні – це сучасний і просунений хаб. Багато чого змінилося в роботі установи за роки війни, коли інститут брав учать у реалізації реабілітаційних програм для учасників АТО. Ваші знання і вміння дарують нові можливості людям. Харківщина сьогодні є найпотужнішим центром і в медицині, і в освіті, і в науці. Я пишаюсь, що саме на Харківщині заснований цей інститут, що саме наш регіон є лідером у цьому напрямку на державному рівні», - відзначив Михайло Черняк.

Свою 75-ту річницю Український науково- дослідний інститут протезування, протезобудування і відновлення працездатності відзначає проведенням наукової конференції.

«Ми звикли до того, що якщо відзначаємо якусь дату, то повинні зробити доповідь і побудувати сценарій, який би нагадував про історію інституту. Але ми дійшли висновку, що все міняється. У нас дуже сучасне місто і область - і вони потребують креативних рішень. Сьогодні ми повинні не тільки віддати шану тим, хто починав цю історію, а чесно скласти екзамен за 15 років від попереднього нашого ювілею. Чи насправді ми підтримуємо цю історію і за цей час прикрасили її, чи це був не зовсім наповнений змістом період? Тож сьогоднішня конференція буде спрямована на те, щоб показати цей результат», - зауважила керівниця інституту Антоніна Салєєва.

Довідка. За останні роки в інституті протезування було виконано понад пів сотні наукових досліджень. У результаті розроблено кілька десятків нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів та комплектувальних до них. Розроблені нові методики відновлення рухових функцій, у тому числі комплексні реабілітаційні програми для учасників АТО з патологією опорно-рухового апарату внаслідок вогнепальних поранень, з наслідками спинномозкової травми, інсульту, із застосуванням сучасних роботизованих систем.