Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Малинівці продовжується реконструкція очисних споруд

У Малинівці продовжується реконструкція очисних споруд

Ремонтні роботи виконують у межах Програми Президента «Велике будівництво».

Загальна кошторисна вартість об’єкту складає майже 81 млн гривень. У цьому році на роботи виділено понад 50 млн гривень. 

«У межах проєкту в нас передбачено будівництво виробничої споруди, біореактору, двох мулових карт, а також будівництво насосної станції для подачі води для промивання стічних стоків та проведення упорядкування території», – розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Сергій Магдисюк.

Він зазначив, що після проведення робіт нові очисні споруди зможуть обслуговувати не тільки Малинівку, а й населені пункти поблизу. Їх потужність сягатиме 1500 метрів кубічних на годину.

За словами заступника Малинівського селищного голови Андрія Щербіни, очисні споруди мають велике екологічне значення як для багатоквартирних будинків у селищі Малинівка, так і для підприємств, які працюють на території населеного пункту, – їх 5.

«Хочу подякувати обласній державній адміністрації за те, що прислухалася до нашої проблеми. Старі очисні споруди вже не виконували своїх функцій. Стічні води впливали на навколишнє середовище. Починаючи з 2010 року, голова селищної ради регулярно звертався по допомогу в будівництві нових очисних споруд», – сказав Андрій Щербіна.

За словами інженера підрядної компанії Сергія Маловажного, наразі роботи виконані на 40%. Нині завершують будівництво бетонних конструкцій – ємності для очищення стоків.

«Бетонна ємність очисних споруд майже завершена: 90% виконання робіт. Зараз відбувається шліфування конструкції. Після шліфування буде монтаж мостів для обслуговування, зверху будуть металеві конструкції, знизу буде розкладене технологічне обладнання», – розповів Сергій Маловажний.