Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вакциною CoronaVac на Харківщині щеплюватимуть маломобільних громадян та працівників, залучених до проведення ЗНО. Айна Тимчук

Вакциною CoronaVac на Харківщині щеплюватимуть маломобільних громадян та працівників, залучених до проведення ЗНО. Айна Тимчук

Голова Харківської ОДА повідомила, що щеплення CoronaVac/Sinovac Biotec, яку область отримала 13 квітня, розпочнеться найближчими днями.

Загалом регіон отримав 8520 доз вакцини CoronaVac – їх достатньо для щеплення 4260 осіб.

«Ця вакцина призначена для проведення щеплення маломобільних груп населення та їхніх опікунів, а також працівників, які будуть залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Щеплення проводитимуть мобільні бригади, які працюють і з вакциною Covieshield. Для роботи з новою вакциною вони пройшли відповідні навчання. Наразі Департамент охорони здоров’я визначає алгоритм проведення щеплень вакциною CoronaVac, вона розпочнеться найближчими днями», - розповіла Айна Тимчук.

Вона також зазначила, що наразі в області триває процес щеплення вакциною Covieshield: станом на ранок 13 квітня щеплення отримали 14329 осіб, з них у місті Харкові – 4479.

Вакцинація CoronaVac/Sinovac Biotec проводитиметься у два етапи: ревакцинацію другою дозою робитимуть за 28 днів після першого щеплення.

За інформацією директорки КП «Обласний аптечний склад» Ірини Шигун, вакцина зберігається при температурному режимі +2...+3 градуси, термін зберігання становить 24 місяці.