Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З вересня пенсійні нарахування переводять на банківські карти

З вересня пенсійні нарахування переводять на банківські карти

Доставлення пенсій додому буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям населення.

«Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині повторно нікуди ходити не треба», - повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Доставлення пенсій додому буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду.

«До 1 вересня людина може самостійно вибрати один з понад 40 уповноважених банків, який для неї буде зручним, відповідатиме її вимогам. Сьогодні вже майже 70% осіб, які отримують виплати через банківські установи, обрали свій банк самостійно», - поінформував заступник міністра.

Також Віталій Музиченко додав: якщо громадяни до вересня не оберуть банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки в уповноваженому банку та поінформує громадян про це.

Теги