Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область долучилася до Міжнародної акції «Greening of the Planet»

Харківська область долучилася до Міжнародної акції «Greening of the Planet»

10 квітня в області висадять 74 тисячі дерев.

До акції озеленення приєдналися представники Харківської ОДА. Так, заступники голови облдержадміністрації Олександр Скакун та Роман Семенуха взяли участь у висаджуванні дерев біля Меморіалу жертвам Голодомору в Харківському районі. Тут 10 квітня висадили 45 ялин.

Також у межах акції на  Харківщині висадили 30 саджанців ялин, які наш регіон отримав від Львівської області за ініціативи голови Львівської ОДА Максима Козицького.

За інформацією Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, загалом для висаджування дерев підготували 13,7 гектара лісу.

«Плануємо висадити 74228 головних лісоутворювальних порід, з них на 9,4 гектара – 54828 сосен звичайних та на 4,3 гектара – 19400 дубів черешчатих», – зазначила головна спеціалістка відділу організації охорони і захисту лісу мисливського господарства та охорони праці Олена Арабаджи.

Довідка. Мета проєкту «Greening of the Planet» – привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об'єднання людей у всьому світі.