Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА відбулось перше засідання Ради з питань роботи агропромислового комплексу області

У Харківській ОДА відбулось перше засідання Ради з питань роботи агропромислового комплексу області

Засідання ради будуть проводитися регулярно. На них вирішуватимуться проблемні питання агропромислового комплексу, а також питання створення в регіоні сприятливого інвестклімату.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергій Прокопченко, рада складається з двох підгруп. Перша підгрупа передбачає заходи щодо розвитку агропромислового комплексу та інноваційно-інвестиційного потенціалу Харківської області. Підгрупа друга створена для вирішення питань раціонального та ефективного використання земель, а також для проведення роз’яснювальної роботи щодо земельної реформи.

«На сьогодні затверджено план роботи ради на найближчий квартал та винесені питання на розгляд першої й другої підгруп. Цей дорадчий орган буде працювати на регулярній основі - планується, що для роботи підгруп він буде збиратися один раз на два тижні», - сказав Сергій Прокопченко.

Він також додав, що до складу ради входять фахівці профільних департаментів ОДА, керівники місцевих органів самоврядування, представники правоохоронних органів, бізнесу та громадських організацій.

Під час засідання 7 квітня присутні розглянули ситуацію на ТОВ «Курганський бройлер» Ізюмського району. Так, за словами представників Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА, це підприємство наразі має проблемні питання щодо забруднення навколишнього середовища, пов’язані з вивозом курячого посліду. Також обговорювали економічну ситуацію на підприємстві.

Наступним питанням, яке розглянули під час засідання ради, стало звернення Мереф’янської міської ради стосовно можливого рейдерського захоплення земельних ділянок колективної власності з боку ТОВ «Земельний радник». За словами Сергія Прокопченка, до громади стали надходити заяви щодо отримання громадянами землі для ведення особистого сільського господарства. При цьому звернення надходять не від місцевих жителів, а від мешканців інших областей. Було зазначено, що за цією справою вже відкрито низку кримінальних проваджень, тепер до неї долучиться й місцева прокуратура.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА також відзначив, що до вирішення цих питань будуть залучені відповідні правоохоронні та контролювальні органи. Своєю чергою рада буде тримати ці питання на контролі.

Довідка. Рада з питань роботи агропромислового комплексу Харківської області створена Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 30 березня 2021 року № 151 та є консультативно-дорадчим органом.

Мета роботи ради – це створення сприятливого середовища для розвитку агропромислового комплексу Харківської області, сприяння модернізації агропромислового виробництва, підвищення сталого розвитку зовнішньоекономічної діяльності у сфері агропромислового комплексу та захист прав землевласників та землекористувачів.