Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лозівській громаді презентували мобільний ЦНАП

У Лозівській громаді презентували мобільний ЦНАП

З умовами, у яких працюватиме центр надання послуг, ознайомився заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб, який 25 березня перебуває з робочою поїздкою у Лозівському районі.

Презентований 25 березня  мобільний ЦНАП мають прийняти на баланс міської ради рішенням сесії вже сьогодні. Найближчим часом він розпочне свою роботу.

Мобільний центр надання адміністративних послуг створено за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

«Це гарний приклад роботи громади у співробітництві з європейськими донорами. Я знаю, що для реалізації проєкту була проведена колосальна робота. Сподіваюся, що він дозволить надавати мешканцям громади ще більш якісні послуги», – відзначив Антон Деньгуб.

Мобільний ЦНАП – це спеціальне авто для прийому громадян, в якому надаватимуть адміністративні послуги у форматі «єдиного вікна» для всіх, хто не може скористатися послугами безпосередньо у ЦНАПі або онлайн.

«Усього там буде надаватись 214 адмінпослуг, що дозволить і під час пандемії навіть у найвіддаленіших громадах Харківщини отримувати якісні адмінпослуги. Це дійсно прорив, тепер адмінпослуги ідуть до людей, а не люди до адмінпослуг», – зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Мобільний ЦНАП облаштований двома місцями для адміністраторів. Авто забезпечене системою обігріву, кондиціонування, спостереження, відеорегістратором та необхідною офісною технікою. А для відвідувачів є три сидячих місця. Компактний пандус, який передбачений в автомобілі, дозволяє обслуговувати осіб з інвалідністю. Також автомобіль обладнаний мобільною валізою для надання послуг вдома.

«Це велике досягнення. Я пишаюся  тим, що наша громада з-поміж багатьох громад України першою на Харківщині змогла отримати мобільний ЦНАП і наблизити адміністративні послуги для жителів віддалених населених пунктів», – розповіла начальниця відділу Центру надання адміністративних послуг Катерина Нараган.