Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук зустрілася з керівниками закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування

Айна Тимчук зустрілася з керівниками закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування

Нарада відбулася 24 березня.

Участь у зустрічі також взяли голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, представники профільних департаментів облдержадміністрації.

«Сьогодні ми зустрілися, щоб обговорити робочі питання. Ми зараз частіше зустрічаємося з керівниками лікарень, які надають медичну допомогу хворим з COVID-19, але я думаю, що сьогодні всім нам є про що поговорити. Це і укладення договорів з НСЗУ, контрактування, яке проходить, процес вакцинації жителів області та питання організації роботи госпітальної ради Харківської області при облдержадміністрації», – звернулася до присутніх голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк зазначив, що в Харківській області одна з найбільших мереж закладів охорони здоров’я в Україні, тому дуже важливо організувати системну роботу.

«Ми зібралися, щоб усі розуміли, що є єдина позиція наших керівників. Система охорони здоров’я має бути ефективною, зрозумілою і прозорою як для керівників медичних закладів, так і для пацієнтів», – зазначив Михайло Черняк.

Під час заходу обговорили питання укладання закладами охорони здоров’я договорів з Національною службою здоров’я України у контексті виконання вимог щодо інклюзивності закладів для маломобільних груп населення.

Національна служба здоров’я України на сьогодні завершує збір пропозицій від закладів охорони здоров’я на укладання контракту за державною програмою медичних гарантій, що почне діяти з 1 квітня 2021 року. По Харківській області підлягають контрактуванню з НСЗУ всього 169 закладів, зокрема 36 закладів обласного підпорядкування, 67 закладів у районах (містах) області, 66 закладів у підпорядкуванні Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради. Наразі всі заклади подали пропозиції на відповідні пакети медичних послуг, які на теперішній час опрацьовуються НСЗУ.

Також під час наради обговорили заходи з протидії поширенню гострої респіраторної вірусної хвороби COVID-19, хід проведення кампанії вакцинації на території Харківської області та створення Госпітальної ради госпітального округу Харківської області.