Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани АТО/ООС можуть щепитися надлишковими дозами Covishield

Ветерани АТО/ООС можуть щепитися надлишковими дозами Covishield

Учасники бойових дій зможуть вакцинуватися від COVID-19 поза чергою у разі наявності невикористаних доз вакцини.

Наказом № 443 Міністерством охорони здоров’я були внесені зміни до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Учасники бойових дій можуть отримати щеплення вакциною, яку не використали, після вакцинації групи першої черги. Вакцина постачається в 10-дозних флаконах і зберігається відкритою всього 6 годин.

У разі відмови людей з груп ризику, залишки доз з відкритого флакону терміново пропонують громадським діячам, до яких тепер належать ветерани АТО/ООС. Якщо вакцину не використовують у цей термін, вона підлягає утилізації.

Якщо ви є учасником бойових дій і маєте бажання вакцинуватися, ви можете записатися до списку очікування у зручний спосіб:

- через портал чи мобільний застосунок «Дія».

- через Національний контакт-центр МОЗ.

ЯК ЗАПИСАТИСЯ ЧЕРЕЗ ПОРТАЛ «ДІЯ»?

Зайдіть на портал «Дія» за допомогою КЕП (електронного ключа, наприклад, податкової) чи BankID. Перейдіть у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначте сферу діяльності. Оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

ЯК ЗАПИСАТИСЯ ЧЕРЕЗ ЗАСТОСУНОК «ДІЯ»?

Щоб зареєструватися через смартфон, завантажте мобільний застосунок «Дія 2.0» та авторизуйтеся в ньому. У застосунку можна авторизуватись через Приват24, Monobank, або BankID НБУ. Зайдіть у розділ «Послуги» та оберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначте сферу діяльності. Оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Перевірте свій номер телефону. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

ЯК ЗАПИСАТИСЯ ЧЕРЕЗ НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНТАКТ-ЦЕНТР МОЗ?

Зателефонуйте на номер 0 800 60 20 19. Надайте оператору свої дані. Необхідно буде вказати pеєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) або серію та номер паспорта. Оберіть місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

З детальною інформацією про вакцинацію від COVID-19 в Україні можна ознайомитися тут

Усе про вакцинацію від COVID-19 в Україні