Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні ремонтують приміщення для нової реанімації

У Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні ремонтують приміщення для нової реанімації

Реанімаційне відділення буде знаходитися на 5-му поверсі лікарні, там можна розмістити до 25 ліжок для важких хворих на COVID-19.

Як наголосив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук, ремонтні роботи в лікарні проводяться у встановлені терміни.

«Проведення ремонтних робіт має певний термін. Роботи проходять відповідно до плану, який надала проєктна організація та організація, що проводить роботи. 10 мільйонів, які були виділені в грудні 2020 року на рахунку лікарні вже є», - сказав Геннадій Бондарчук.

Як розповів директор медичного закладу Павло Нартов, роботи з ремонту приміщення нової реанімації почалися у лютому і за належного фінансування мають завершитися у травні. Зараз підрядники освоюють 10 млн грн, виділених з обласного бюджету.  

Наразі тут проводять внутрішні оздоблювальні роботи. Необхідні комунікації, електричні мережі та вентиляційні системи вже проведено.

Приміщення реанімації розраховано на 18 ліжок, але за необхідністю може прийняти 25 - саме стільки кисневих точок сюди заведено.

«Нам ця реанімація потрібна, тому що невідомо, коли закінчиться пандемія коронавірусної інфекції. І якщо буде ще одна хвиля, ми зможемо надавати більш кваліфіковану допомогу тяжким хворим», - сказав Павло Нартов.

За словами директора Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні, підрядники працюють швидко і якісно.

Довідка. Наразі у Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні знаходяться 292 хворих на COVID-19, з них понад 20 осіб - на апаратах ШВЛ. Усього апаратів ШВЛ - 40.