Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато роботи з фрезерування старого шару покриття на об’їзній дорозі

Розпочато роботи з фрезерування старого шару покриття на об’їзній дорозі

Про це повідомляють у Службі автодоріг у Харківській області. Ремонт проходить у межах програми Президента «Велике будівництво».

«11 березня розпочато підготовчі роботи до масштабного ремонту на першому об’єкті цього року (не враховуючи штучні споруди), а саме - на автомобільній дорозі М-03 «Київ-Харків-Довжанський», ділянка якої відноситься до об’їзної навколо Харкова, - зазначають у САД. - Загалом на 58 кілометрах об’їзної дороги за маршрутом Пісочин-П'ятихатки-Рогань-Безлюдівка повністю оновлять покриття, встановлять нові автомобільні знаки, з'явиться нова розмітка і узбіччя».

За даними дорожників, запланована вартість виконання робіт складає 1,8 млрд грн. Реалізація контракту розрахована на 2 роки.

«Після завершення робіт дорожнє покриття буде капітально відремонтовано і не потребуватиме ямкового ремонту», - запевняють у службі.

Наразі підрядною організацією ТОВ «Автомагістраль-Південь» розпочато фрезерування старого шару покриття та розчищення узбіччя від порослі. Роботи виконуються від Дергачівської розв’язки в бік перехрестя з проспектом Людвіга Свободи. У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі за погодженою з Нацполіцією схемою. Також днями в межах Роганського житлового масиву розпочне фрезерувати підрядна організація ТОВ «Славдорбуд».

«Виконання зазначених робіт за таких погодних умов не суперечить чинним нормативним вимогам та не впливає на якість їх виконання, - наголошують у САД. - Звертаємося до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення ремонтних робіт, бо при фрезеруванні (знятті) старого покриття або при влаштуванні нових шарів асфальтобетону будуть виникати тимчасові технологічні стики. Дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху, звертайте увагу на попереджувальні знаки, дбайте про власну безпеку та безпеку інших».

У Службі автодоріг нагадують, що об’їзна дорога навколо Харкова складається з відрізків 5-х доріг:

- М-03 «Київ-Харків-Довжанський»;

- під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» (з боку Довжанського);

- Р-78 «Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка»;

- М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта»;

- під’їзд до аеропорту «Харків» (з боку Києва).

«Капітальний ремонт на об’їзній дорозі навколо Харкова не проводився понад 10 років, і міжремонтний термін вичерпано на 100%. До того ж екстремальні погодні умови цієї зими та постійний рух транзитного великовагового транспорту призвели до значної аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйноване, - додають у САД. - Цього року плануємо розпочати ремонт на трьох відрізках об’їзної: двох відрізках М-03 «Київ-Харків-Довжанський» та на відрізку «під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків».