Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується кампанія з вакцинації проти COVID-19

На Харківщині продовжується кампанія з вакцинації проти COVID-19

Станом на 14:00 11 березня в області вакциновано 900 осіб.

На Харківщині працює 7 мобільних бригад. Наразі щеплення від COVID-19 проводять у Мерефі, Чугуєві, Богодухові, Балаклеї, Первомайському та на базі Обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні та Харківської обласної клінічної лікарні. По області вакцинували понад 10% від загальної кількості медичних працівників. Серед вакцинованих 11 березня - заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Ігор Волченко. 

«Своїм прикладом я вирішив показати медикам та всім людям, що вакцинація, по-перше, - це єдиний дієвий спосіб боротьби з вакцинокерованими хворобами. По-друге, вакцинація допоможе нам з вами створити імунітет, котрий захистить нас від інфікування та тяжкого перебігу хвороби ковід-19», - зазначив Ігор Волченко.

За його словами, згідно з Наказом МОЗ України від 01.03.2021 № 369 «Про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію...» відтепер можна проводити щеплення не тільки медичним працівникам, а й залучати громадських та публічних діячів.

«З метою недопущення утилізації вакцини та раціонального її використання ми маємо право запрошувати публічних осіб, громадських діячів, працівників адміністрації, журналістів для того, щоб не утилізувати залишки вакцини. Нагадаю, у флаконі - 10 доз», - розповів Ігор Волченко.

Для приєднання до процесу вакцинації необхідно написати листа до Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА з проханням включення до резерву.

«Ми кожен день на наступний плануємо графіки вакцинування, і охочих ми запросимо, якщо буде така необхідність», - зазначив Ігор Волченко.