Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні з’явиться Стратегія інформаційної безпеки

В Україні з’явиться Стратегія інформаційної безпеки

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк у межах Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«У вересні минулого року Президентом була підписана Стратегія національної безпеки. На основі цього документу мають з'явитися ще 14 більш деталізованих, спеціалізованих документів, стратегій різної безпеки, в тому числі передбачена поява Стратегії інформаційної безпеки. Наразі це важлива історія, яка повинна, на мій погляд, бути зроблена спільно з представниками державних органів, ЗМІ, медіа, тобто людьми, які на цьому добре розуміються, - зазначив Юрій Костюк. - Сьогодні основний виклик, основна задача – знайти золоту середину між свободою слова, її захистом і водночас захистом інформаційної безпеки, коли ми перебуваємо у стадії війни».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, зі свого боку, повідомив, що найближчим часом Стратегія інформаційної безпеки країни буде представлена суспільству.

Секретар РНБО також наголосив, що нещодавнє запровадження санкцій щодо низки телеканалів було здійснене на підставі кримінального провадження, розпочатого проти їхнього власника за фінансування тероризму.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко додав, що одним з кроків, який може допомогти покращити інформаційну безпеку України, є медіаграмотність громадян, і цим питанням зараз займаються кілька українських міністерств.

«І ще я хотів би дати одну пораду: коли ви натрапляєте на інформацію, яка викликає у вас сум’яття, страх чи агресію, то перед тим, як розповсюджувати її, подумайте, зробіть один клік і перевірте першоджерело. Світ буде набагато чистішим», – сказав Олександр Ткаченко.

Теги