Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вакцинація – дієвий спосіб зупинити третю хвилю пандемії. МОЗ

Вакцинація – дієвий спосіб зупинити третю хвилю пандемії. МОЗ

За кілька днів з початку вакцинальної кампанії щеплення зробили вже 6888 осіб, а за минулу добу – 1983.

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, стратегічна мета МОЗ – наблизити кількість вакцинованих українців до 100%.

«Ми почали робити вакцинацію каскадним шляхом, вона охоплює всю країну. І намагаємося мінімізувати будь-які ризики та будь-які помилки. Тому кількість щеплених збільшуємо поступово. Завдання, яке я поставив перед відповідальними за вакцинальну кампанію, – щоб на початок наступного тижня ми вийшли на щонайменше 10 тисяч щеплень на добу, – сказав міністр. - Усі вакцини, які зареєстровані чи будуть зареєстровані в Україні, безпечні та ефективні. Це стосується і першого препарату проти COVID-19, який отримала держава, – Oxford/AstraZeneca (CoviShield)».

Вакцинація - добровільна, але для подолання пандемії важливо, аби відсоток людей, які зроблять щеплення, наближався до 100%, підкреслив Максим Степанов.

«Тому я закликаю всіх довіряти офіційній інформації, адже ми максимально вичерпно розповідаємо і про програму вакцинації, і про всі вакцини. Їхній спектр буде тільки збільшуватися. Ми повністю готові до масової вакцинації й можемо виходити на 5–7 мільйонів щеплених на місяць», – зазначив міністр.