Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Раді розвитку громад та територій презентували план розбудови інфраструктури у 2021 році

На Раді розвитку громад та територій презентували план розбудови інфраструктури у 2021 році

Його представив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«У межах програми Президента «Велике будівництво» як місцева, так і центральна влада зробили дійсно величезний прорив у кількості і якості відновлених та побудованих об'єктів інфраструктури у 2020 році. 4000 км доріг державного значення, 2000 км доріг місцевого значення, 100 садочків, 100 шкіл, 100 спортивних об'єктів – цей список є яскравим прикладом продуктивної колективної співпраці», - розпочав Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що у 2021 році необхідно не тільки підтримати цю високу планку, а й перейти на новий рівень проєктів.

«Мінімум 4500 км доріг державного значення, їхнє відновлення для вільного пересування українців своєю країною – наша мета на 2021 рік. Крім того: відновлення 2000 км доріг місцевого значення; будівництво нових та реконструкція наявних шкіл, дитячих садочків, спортивних об'єктів; реконструкція об'єктів культурної спадщини у межах програми Президента «Велика реставрація», зокрема - музеїв, замків, театрів тощо», - розповів Кирило Тимошенко.

Також він повідомив про запуск програми реконструкції регіональних аеропортів по всій Україні. За його словами, вже цього року розпочинається оновлення злітних смуг у Житомирі, Рівному, Чернівцях, Полтаві, Кривому Розі та інших містах. У переліку цілей Тимошенко згадав і будівництво медичного містечка у Краматорську, а також постачання медичного обладнання до 200 приймальних відділень лікарень по всій країні.

«Не забуваємо і про відпочинок та туристичні послуги. Ми вже почали оновлення інфраструктури на новому рівні на острові Хортиця, у Чорнобилі для нового поштовху туризму. Співпрацюємо з інвесторами, і в цьому році почнеться будівництво гірськолижних курортів на Закарпатті та Львівщині, готелю та набережної в Одесі», - підсумував Кирило Тимошенко.