Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартує програма державно-приватного партнерства у сфері автомобільних доріг

Стартує програма державно-приватного партнерства у сфері автомобільних доріг

Про це розповіла заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ірина Новікова на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Розпочинається програма державно-приватного партнерства у сфері автомобільних доріг. Наразі вже Міністерством інфраструктури разом з Міжнародною фінансовою корпорацією підготовлені 6 концептуальних записок, які вже надійшли до Мінекономіки, ми їх розглядаємо. Я сподіваюся, що саме конкурс з вибору приватного партнера на будівництво автомобільних доріг відбудеться вже цього року. Адже власним ресурсом держави ми 100% не зможемо впоратися з усіма викликами, які стоять перед нам», - розповіла Ірина Новікова.

Вона зазначила, що ще одним позитивним сигналом для всіх інвесторів став нещодавно прийнятий Верховною Радою Закон «Про державну підтримку інвестиційних проєктів», який був ініційований Президентом.

«Багато з вас знає його як законопроєкт «про інвестиційну няню». На минулому засіданні уряд уповноважив Ukraine Invest бути цією інвестиційною нянею», - зазначила Ірина Новікова.