Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Чернишов розповів про напрями проєктів «Великого будівництва» на 2021 рік

Олексій Чернишов розповів про напрями проєктів «Великого будівництва» на 2021 рік

Міністр розвитку громад та територій України взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Це 300 проєктів соціальної інфраструктури, 200 амбулаторій та 40 проєктів економічного розвитку. Соціальна система охоплює 95 шкіл, 70 дитячих садочків, 80 спортивних та 20 культурних об'єктів. До медичних об'єктів увійшли 200 амбулаторій, які повинні з'явитися в кожній громаді. Також я нагадаю, що у 2021 році ми завершимо реконструкцію 210 приймальних відділень опорних лікарень, в яких буде обладнання за сучасним словом світової техніки», - розповів Олексій Чернишов.

Також міністр окреслив об'єкти, які будуть побудовані або відновлені в межах програми «Велике будівництво».

«Кожна дитина має мати гарантоване місце у дитячому садку. Наше завдання - прибрати черги у дитячих садочках. Тому ми їх реконструюємо, а також побудуємо нові, допомагаючи органам місцевого самоврядування вирішувати цю нагальну проблему. Питання охорони здоров'я - одне зі стратегічних в умовах пандемії. Ми плануємо в найближчі роки побудувати в кожній громаді сучасну амбулаторію, а також відновити опорні заклади. У 2021 році ми збудуємо 200 амбулаторій та відновимо 35 лікарень. Наступне питання - це безпека і надання адміністративних послуг. Сучасний центр безпеки й центр культури в доступності 30 хвилин має бути у кожній громаді», - сказав Олексій Чернишов.

Крім того, Міністр розвитку громад та територій України запевнив, що за результатами програми «Велике будівництво» 100% шкіл, які включені в програму, будуть відповідати усім умовам новітнього освітнього простору.

Нагадаємо, Всеукраїнський форум «Україна 30. Інфраструктура» триває з 22 до 24 лютого. У програмі третього дня форуму анонсовані такі питання: «Велике будівництво - вигода для українських регіонів», «Подорожуючи півднем: презентація південних туристичних локацій», «Мандруй Україною. Карпатське коло курортів», «Реформи дорожньої галузі», «Регіональні аеропорти: розвиток внутрішньої авіації».