Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни завоювали 9 золотих медалей на чемпіонаті України з синхронного плавання

Харків’яни завоювали 9 золотих медалей на чемпіонаті України з синхронного плавання

Змагання відбулись з 16 по 21 лютого в Харківському басейні «Локомотив», повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Найбільшу кількість золотих нагород виборола перша команда Харківської області, яка є національною збірною України. До складу команди увійшли: Алексіїва Владислава, Сидоренко Ксенія, Алексіїва Марина, Федіна Марта, Гришко Вероніка, Шинкаренко Аліна, Носова Анна, Яхно Єлизавета, Резнік Катерина, Савчук Анастасія.

Дівчата перемогли в усіх видах програми, в яких виступали: технічна програма груп, довільна програма груп та хайлайт. Крім того, Марта Федіна перемогла в технічній та довільній програмах соло, а разом з Анастасією Савчук – у технічній та довільній програмах дуетів.

Друга команда Харківської області, спортсменки якої входять до складу юніорської збірної України, виборола в домашній акваторії 2 золоті та 7 срібних медалей.

«Середа Софія, Спасибо Софія, Григорова Валерія, Тищенко Валерія, Здоровцова Марія, Шмоніна Анастасія, Лихман Євгенія, Штеплюк Аріна, Мошинська Дарина та Овчиннікова Ангеліна стали чемпіонками в змаганнях комбінованих груп», - розповідають в Управлінні у справах молоді та спорту.

Ще одну золоту медаль команді «Харківська область-2» принесли Данило Вожов і Марія Зачепа, які перемогли в довільній програмі мікс-дуетів.

Крім того, команда «Харківська область-2» стала срібним призером у технічній та довільній програмах груп і хайлайті. Олеся Дерев'янченко посіла друге місце в технічній та довільній програмах соло, а разом з Софією Мацієвською стала срібною призеркою в технічній та довільній програмах дуетів.

У загальнокомандному заліку перше місце посіла «Харківська область-2». Друге місце було за командою «Київ-1», а третє – за командою Миколаївської області.

Збірна «Харківської області-1», пропустивши три види програми, посіла в загальнокомандному заліку четверте місце.

У березні в Харкові планується проведення юніорського чемпіонату України з синхронного плавання.

В Управлінні нагадують, що харківські синхроністки здобули дві ліцензії на Олімпійські ігри в Токіо, де боротимуться за медалі в групових змаганнях та дуеті.

Теги