Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун зустрівся з аташе з питань оборони Посольства Швейцарії в Україні Данієлем Бадером

Олександр Скакун зустрівся з аташе з питань оборони Посольства Швейцарії в Україні Данієлем Бадером

Під час зустрічі 16 лютого заступник голови Харківської ОДА та аташе з питань оборони Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні обговорили соціально-економічну та безпекову ситуації в регіоні.

Олександр Скакун розповів про те, що наразі ситуація в області повністю контрольована. Він також подякував аташе за гуманітарну допомогу, яку Швейцарія надає Донбасу.

Данієль Бадер зазначив, що Швейцарія як нейтральна країна може надавати виключно гуманітарну допомогу, проте визнає, що на Сході України триває віна з Росією.

«Ми дуже добре розуміємо, що це не просто конфлікт між Україною і Росією, а це конфлікт у цілому в Європі. Швейцарія не визнає анексію Криму Російською Федерацією. І те, що відбувається на Донбасі, ми розуміємо, що триває війна», - сказав Данієль Бадер.

Також під час зустрічі обговорили роботу промислових підприємств і економічну спроможність регіону. Під час візиту в регіон Данієль Бадер планує відвідати низку підприємств, серед яких - ПрАТ «ФЕД», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство. Також швейцарський дипломат відвідає Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, зустрінеться з представниками Офісу Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ в Харкові.