Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині 99,8% дітей-сиріт влаштовано в сімейні форми виховання

На Харківщині 99,8% дітей-сиріт влаштовано в сімейні форми виховання

Такі дані озвучили під час колегії Міністерства соціальної політики України, яка пройшла 12 лютого.

Під час заходу обговорили основні результати у соціальній сфері України у 2020 році та визначили основні завдання на 2021 рік.

«Ми маємо забезпечити ефективну реалізацію завдань в умовах двох важливих реформ, що тривають, - це реформа децентралізації та реформа управління соціальної сфери, в результаті якої, зрештою, запрацювала Національна соціальна сервісна служба», - підкреслила Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

Вона зазначила, що наразі Харківська область - серед лідерів зі створення у громадах служб у справах дітей. Відповідні підрозділи є майже в усіх громадах регіону. 

Також на Харківщині 99,8% дітей-сиріт влаштовано в сімейні форми виховання. Це найвищий відсоток серед областей України.

Учасники колегії обговорили питання, пов’язані з організацією роботи сфери соціального захисту у громадах. За словами Марини Лазебної, у 2021 році буде продовжено проєкт «Розвиток соціальних послуг». Також готується ще один пілотний проєкт, спрямований на організацію у громадах системної соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення. У межах проєкту ТГ отримають технічне оснащення: комп’ютерну техніку, транспортні засоби для забезпечення діяльності фахівців із соціальної роботи. Марина Лабезна закликала громади активно долучатися до реалізації проєктів.

Радник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, який взяв участь у засіданні від Харківської області, зазначив, що за результатами колегії буде проведено засідання з представниками територіальних громад, де обговорять актуальні питання зі сфери соціального захисту.