Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна служба зайнятості впроваджує курси цифрової грамотності для вчителів

Харківська обласна служба зайнятості впроваджує курси цифрової грамотності для вчителів

До навчання вже стали 60 педагогів із Золочева, Краснограда та Лозової.

Програму розробили та викладають фахівці Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Вона складається з модулів, присвячених платформам для відеоконференцій (таких як Zoom), хмарним технологіям (Google Drive, Google Forms та іншим) та інструментам оцінки знань учнів. Заняття проходять в онлайн-режимі і триватимуть 3 тижні.

«Перехід навчання у дистанційний формат виявив потребу у вдосконаленні комп’ютерних навичок учителів для повноцінного проведення занять. Цими курсами ми намагаємось дати відповідь і на поточні виклики, пов’язані з пандемією, і на загальну еволюцію освітнього процесу, в якому все активніше використовуються змішані онлайн/офлайн-форми навчання та цифрові технології. Опанування цих знань дозволить освітянам області бути професійно затребуваними і конкурентоспроможними, забезпечить їх кар’єрний розвиток», - пояснює директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Очільник служби зайнятості Харківщини відвідав низку громад, де представив переваги курсів. Серед них – можливість адаптації програми до цифрових потреб учителів конкретної громади та формат живого онлайн-спілкування з викладачем.

Аналогічні курси незабаром розпочнуться у Кегичівці, Люботині та Пісочині.

Окрім цієї програми, Харківська служба зайнятості наразі організовує навчання базовим навичкам роботи з комп’ютером для людей пенсійного віку та курси «Техніка ефективної комунікації» для працівників кол-центрів комунальних підприємств.