Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Важливо не лише швидше розпочати масову імунізацію, а розпочати її безпечною вакциною. Денис Шмигаль

Важливо не лише швидше розпочати масову імунізацію, а розпочати її безпечною вакциною. Денис Шмигаль

Як нагадав прем’єр-міністр, Україна вже найближчим часом отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Глобальний альянс з вакцин та імунізації оприлюднив звіт щодо розподілу вакцин у межах глобальної ініціативи COVAX

«Україна вже найближчим часом отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech для наших медиків. Це дасть змогу захистити тих, хто захищає та рятує нас, - зазначає Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. - Крім того, вже наприкінці лютого в Україну почнеться постачання 2,2 млн доз вакцини від компанії AstraZeneca. Ця вакцина довела свою ефективність та отримала підтвердження якості від Європейського агентства з лікарських засобів. Загальний розмір постачання вакцини від AstraZeneca може скласти до 3,7 млн доз з терміном постачання до кінця ІІ кварталу цього року».

Як підкреслює Денис Шмигаль, важливо не лише якнайшвидше розпочати масову вакцинацію, а розпочати її безпечною вакциною, яка пройшла всі необхідні стадії клінічних випробувань та затверджена в інших розвинених країнах.

За словами прем’єра, паралельно з контрактом у межах COVAX та контрактом із Sinovac у розмірі 1,9 млн доз уряд веде перемовини й з іншими компаніями, про результати яких буде повідомлено незабаром.

«План вакцинації у п’ять етапів вже готовий. Підготовлені мобільні бригади, кабінети щеплення, холодовий ланцюг та вся необхідна інфраструктура для доставлення та дистрибуції вакцини, - ще раз наголошує Денис Шмигаль. - Для Міністерства охорони здоров’я поставлене завдання до кінця року забезпечити доступ до вакцини всім без винятків категоріям громадян. Проведення безпечної вакцинації – це наш шанс повернутися до більш звичного життя вже наступного року, а тому відповідна кампанія залишається одним з ключових пріоритетів уряду цьогоріч».