Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Земельна реформа дозволить людям вільно розпоряджатися своєю власністю. Тетяна Єгорова-Луценко

Земельна реформа дозволить людям вільно розпоряджатися своєю власністю. Тетяна Єгорова-Луценко

У Харківській обласній адміністрації обговорили етапи впровадження земельної реформи на території області.

3 лютого під головуванням першої заступниці голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяни Єгорової-Луценко відбулась онлайн-нарада щодо взаємодії районних державних адміністрацій, територіальних громад та обласної державної адміністрації в умовах децентралізації та реалізації земельної реформи.

Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що  громади формувалися для того, щоб розвивати території, а розвиток сільського господарства в окремій громаді може стати її «економічним локомотивом». 

«Право селян вільно розпоряджатися земельним майном та перехід земель у власність громад - запорука збільшення доходів жителів та покращення інфраструктури сіл», - підкреслила перша заступниця голови Харківської ОДА.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергій Прокопченко відзначив, що у територіальних громадах та районних державних адміністраціях важливо визначити фахівців, які б системно опікувались питанням земель. Адже земельна реформа відкриває нові можливості не тільки для громадян, а і місцевих бюджетів.

«Місцеві громади повинні бути зацікавлені в ефективному впровадженні реформи на своїх територіях. Прозоре використання земель – отримання податків – збільшення коштів у місцевих та державному бюджеті, - зазначив Сергій Прокопченко. – А податки – це побудова доріг, садочків, збільшення видатків на охорону здоров’я».