Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для початку першої хвилі імунізації вже підтверджено постачання в Україну 117 тис. доз вакцини Pfizer

Для початку першої хвилі імунізації вже підтверджено постачання в Україну 117 тис. доз вакцини Pfizer

Постачання почнеться вже в середині лютого.

«Наступне постачання вакцин у межах ініціативи COVAX відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час цього постачання Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca», - зазначають у МОЗ.

На початку січня Україна надала технічну заявку щодо залучення країни до так званої «першої хвилі вакцинації» з використанням вакцин від Pfizer/BioNTech у лютому-березні 2021 року. Цією заявкою Україна підтвердила, що має можливість забезпечити холодовий ланцюг для перевезення і зберігання вакцин. 

На Урядовому порталі нагадують, Україна стала учасником глобальної ініціативи ВООЗ, яка ініціювала створення GAVI-Альянсу (світовий альянс вакцинації). Альянс опікується наданням доступу до вакцини для країн з низьким та середнім рівнем доходу. У межах цієї ініціативи планується забезпечити 20% населення України вакциною. 

Наразі в списку вакцин GAVI COVAX, яка буде надаватись, - AstraZeneca, Pfizer, Novavax. Для рівномірного розподілу вакцини для профілактики коронавірусної хвороби COVID-19 серед країн запропонований механізм GAVI COVAX, у межах цього механізму Україна має змогу отримати безкоштовно (коштом внесків інших країн-донорів, приватних структур, міжнародних фондів тощо) або за значно зниженою ціною вакцину від коронавірусної хвороби, щойно вона буде визнана безпечною, ефективною та щойно буде зареєстрована.