Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На чемпіонаті України зі стрільби з лука харків’яни здобули 8 нагород

На чемпіонаті України зі стрільби з лука харків’яни здобули 8 нагород

Участь у змаганнях у Харкові взяли близько 300 спортсменів з 14 регіонів країни, які розіграли медалі в двох вікових категоріях у стрільбі з класичного та блокового лука.

За даними Управління у справах молоді та спорту ХОДА, харківські спортсмени завоювали 2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові медалі.

Так, у стрільбі з класичного лука серед дорослих харків’яни здобули 2 срібні та 1 бронзову медалі.

Срібним призером в особистих змаганнях серед чоловіків став Віктор Рубан, поступившись у фіналі з рахунком 3:7 Івану Кожокарю з Чернівецької області.

Володимир Каменський став бронзовим призером у змаганнях серед чоловіків. У боротьбі за третє місце він з рахунком 6:5 здолав іншого харківського лучника Микиту Кравчука.

Ще одну медаль здобула жіноча команда Харківської області. Катерина Дубровіна, Дарина Павліченко Олександра Аристова в фіналі програли 0:6 суперницям зі Львівської області та стали срібними призерками.

В одиночних змаганнях серед жінок найкращий результат серед харків’янок показала Ірина Третьякова, посівши сьоме місце, а чемпіонкою України стала Анастасія Павлова з Херсонської області.

У командних змаганнях серед чоловіків перемогла збірна Сумської області.

В Управлінні нагадують також, що на чемпіонаті України серед юніорів харківські лучники здобули 2 золоті та 2 срібні медалі. Чемпіонами в особистих змаганнях в стрільбі з класичного лука стали Микита Дюняшев та Ірина Третьякова. Володимир Каменський, Микита Дюняшев та Іван Шестаченко стали срібними призерами в командних змаганнях, а Олена Гриншпун завоювала срібну медаль у стрільбі з блокового лука.

Ще одну медаль у стрільбі з блокового лука здобула чоловіча команда Харківської області. Вадим Головко, Олександр Соколов та Микита Мильченко завоювали «бронзу».

Ці змагання стали одним з етапів підготовки національної збірної команди України до чемпіонату Європи, який з 31 травня по 6 червня відбудеться у Туреччині, а також до етапу Кубка світу, який у червні прийматиме Франція. На цих змаганнях будуть розіграні останні ліцензії в стрільбі з лука на Олімпійські ігри в Токіо. На цей час ліцензію вже має жіноча команда України, а для чоловічої команди боротьба ще попереду.

Теги