Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом доби в області очищено 690 км доріг загального користування

Протягом доби в області очищено 690 км доріг загального користування

До забезпечення проїзду на дорогах Харківщини було залучено 162 одиниці спеціальної техніки та 199 робітники філій «Харківського облавтодору».

Для оброблення доріг використано 852 куб. м протиожеледних матеріалів. Використано 90 т технічної солі.

На ранок 1 лютого спостерігались опади у вигляді снігу по всій території області.Температура повітря становила від -3°С до +1°С. Станом на 9:00, за даними Служби автомобільних доріг у Харківській області, проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування державного значення області.

«Техніка працює у цілодобовому режимі. Виконуються роботи з очищення проїзної частини від снігу, роботи з оброблення протиожеледними матеріалами доріг державного значення, а також очищення та оброблення автобусних зупинок», - повідомили дорожники.

Пріоритетними трасами є М-03 «Київ-Харків-Довжанський» (Полтавський та Донецький напрямок), М-29 «Харків-Красноград-Перещепине» та М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта» (Дніпропетровський напрямок), Н-26 «Чугуїв-Мілове» (Луганський напрямок), Р-46 «Харків-Охтирка» (Сумський напрямок), Харківська об’їзна дорога, а також напрямки, які поєднують Харків з районними центрами.

«У разі ускладнення руху експлуатаційне утримання автошляхів державного значення Харківщини, за необхідності, може забезпечити 341 одиниця дорожніх машин та механізмів підрядних організацій: піскорозкидачі, солерозподілювачі, техніка з навісним обладнанням, навантажувачі, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочисники. Є достатній запас піщано-сольової суміші, паливно-мастильних матеріалів», - повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області.