Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом доби в області очищено 379 км доріг загального користування

Протягом доби в області очищено 379 км доріг загального користування

Забезпечували проїзд дорогами Харківщини 193 робітники філій «Харківського облавтодору» та 142 одиниці спеціальної техніки.

Для оброблення доріг використано 209 куб. м протиожеледних матеріалів та 7,2 т технічної солі.

На ранок 28 січня в області спостерігались опади у вигляді дощу та мряки. Температура повітря становила від -1°С до +7°С.

Починаючи з п’ятниці, в області, за даними Харківського гідрометеорологічного центру, очікується нічний перехід температури через 0°С, що може призвести до ускладнень дорожнього руху. Крім цього, 29 січня – 1 лютого по області спостерігатимуться місцями опади у вигляді дощу, можливо, з мокрим снігом.

«За таких погодних умов, як коливання температурних показників з «плюса» на «мінус» і навпаки у поєднанні з опадами й високою вологістю повітря, є ймовірність виникнення слизькості на дорозі. Нагадуємо водіям про необхідність обов'язкового використання зимових шин. У випадку різкого погіршення погодних умов водії та перевізники можуть використовувати місця для стоянок транспортних засобів», - нагадують у Службі автомобільних доріг Харківської області.

Для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху автошляхами державного значення при Службі автомобільних доріг створено графік чергування спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, у тому числі за допомогою камер відеоспостереження, що встановлені над автошляхами.

Дорожники радять уникати поїздок на південь України (Одеська, Миколаївська та Кіровоградська область). Там вирує негода.