Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук ознайомилася з ходом ремонтів у приймальних відділеннях лікарень Богодухівського району

Айна Тимчук ознайомилася з ходом ремонтів у приймальних відділеннях лікарень Богодухівського району

27 січня голова Харківської обласної державної адміністрації відвідала район з робочою поїздкою.

Айна Тимчук оглянула КНП «Богодухівська центральна районна лікарня» та «Валківська центральна районна лікарня», приймальні відділення яких реконструюють у межах програми Президента України «Велике будівництво».

Загальна будівельна готовність Богодухівської ЦРЛ на цей час становить понад 90%.

«У межах реконструкції у відділенні відремонтовано санпропускник та кабінети, коридори, відновлено системи опалення, водопостачання, каналізації. Наразі залишилося виконати роботи з внутрішнього оздоблення в приміщеннях лабораторії на 7-му поверсі», - розповів директор лікарні Микола Грищенко.

Богодухівська ЦРЛ визначена опорною. Тут забезпечується цілодобова медична допомога за хірургічним, травматологічним, анестезіологічним, терапевтичним, акушерсько-гінекологічним, неврологічним та педіатричним профілями. До структури лікарні входять стаціонар на 150 ліжок та поліклініка, розрахована на 283 відвідування на день. З жовтня 2020 року в ЦРЛ перепрофільовано 60 ліжок для пацієнтів з COVІD-19, усі ліжка на 100 % забезпечені киснем. На цей час у закладі проліковано 498 пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Роботи з реконструкції Валківської ЦРЛ виконані на 80%.

«Проєктом передбачено оздоблювальні роботи на фасаді будівлі лікарні, роботи з влаштування відмостки, влаштування пандусів та навісів, вхідних дверей, влаштування внутрішніх електричних мереж, систем вентиляції, внутрішнє оздоблення. Це інфекційний бокс, реанімація, три оглядових кабінети, санітарно-гігієнічні кімнати, ординаторська, сестринська, палата для агресивних хворих. Залишилося завершити упорядкування прилеглої території і монтаж певного обладнання», - розповів директор Валківської ЦРЛ Богдан Носатов.

У Валківській ЦРЛ є 150 ліжок цілодобового стаціонару. Поліклініка закладу розрахована на 211 відвідувань на день та має 30 ліжок для денного стаціонару. На цей час усі ліжка цілодобового стаціонару перепрофільовані для лікування хворих з COVID-19. Наразі тут проліковано 467 пацієнтів з коронавірусною хворобою.