Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Газопостачальні підприємства регіону інформуватимуть споживачів про нові тарифи у платіжках

Газопостачальні підприємства регіону інформуватимуть споживачів про нові тарифи у платіжках

21 січня перша заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася з директором компанії «Харківгаз Збут» Павлом Тиндиком.

Учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані зі встановленням верхньої межі для ціни на газ від усіх постачальників країни.

Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що ціна 6,99 гривень за кубометр діятиме для споживачів з 1 лютого. Тобто платіжки з новою ціною люди отримають вже у березні.

«Людям треба роз’яснити, що у лютому вони отримають платіжки з цінами, які діють на сьогодні. Попередити про те, що у березні вони сплачуватимуть, як і було обіцяно, за зменшеними тарифами. Але це потрібно зробити у зрозумілій формі для всіх споживачів, щоб не було непорозуміння і обурення», - наголосила перша заступниця голови Харківської ОДА.

Павло Тиндик зазначив, що станом на січень «Харківгаз Збут» постачає споживачам газ за ціною 9,9 грн за метр кубічний.

«Таким чином, нарахування, здійснені за січень, наші споживачі отримають у квитанціях до сплати в другій декаді лютого. Ціна 6,99 грн, яка визначена Кабінетом міністрів, може бути застосована з 1 лютого, відповідні квитанції до сплати споживачі отримають в березні», - роз’яснив директор компанії «Харківгаз Збут».

Він зазначив, що компанія повідомить споживачам про новий тариф до 25 січня – на сайті підприємства.

«У платіжках ми зазначаємо рекомендований платіж на наступний місяць - і при розрахунку на лютий буде вказано платіж, розрахований за новим тарифом. Також ми обов’язково звернемо увагу наших споживачів у платіжках за січень на ціну, яка буде діяти у лютому», - запевнив Павло Тиндик.

Учасники зустрічі також обговорили можливість створення на базі Харківської ОДА інформаційного майданчика для обговорення питань, пов’язаних з тарифами на комунальні послуги. До його роботи пропонується залучити представників постачальних підприємств, громадськості та територіальних громад регіону.

«Якщо голови територіальних громад матимуть максимум інформації, вони зможуть оперативно відповідати на запитання споживачів на місцях щодо цін, умов надання послуг,  укладання договорів з постачальниками тощо», - зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.