Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Арсен Аваков презентував у Харківській ОДА книгу «2014. Миттєвості харківської весни»

Арсен Аваков презентував у Харківській ОДА книгу «2014. Миттєвості харківської весни»

5 січня Міністр внутрішніх справ України представив книгу про події, які відбувалися в Харкові у 2014 році. У тому числі про звільнення від сепаратистів Будинку рад, яким керував міністр.

У презентації книги взяли участь її співавтори – учасники подій 2014-го, серед яких - громадські активісти, журналісти, силовики. 

«Я розповідаю свою історію - так, як бачив і переживав її як харків'янин і як міністр внутрішніх справ. Разом зі мною свої історії розповідають мої співавтори - харків'яни, які брали участь у тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю», - зазначив Арсен Аваков.

У книзі багато документів - від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих у межах оперативних заходів - на їх публікацію був спеціальний дозвіл слідства.

Арсен Аваков наголосив, що у книзі публікується «План по Харкову і області» - електронне листування кураторів «російської весни», в якій детально розроблений план окупації Слобожанщини. 

Також автори книги зазначили, що документалісти вже виявили бажання зняти документальний фільм про події 2014 року в Харкові.