Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Чернишов: «Будівництво онкоцентру в Харкові – у персональному фокусі Президента»

Олексій Чернишов: «Будівництво онкоцентру в Харкові – у персональному фокусі Президента»

18 грудня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов разом з головою Харківської ОДА Айною Тимчук ознайомився з ходом будівництва нового онкологічного центру.

Реалізацію проєкту було розпочато у 2018 році коштом обласного бюджету. Лікувальний заклад буде опорним, у ньому надаватимуть допомогу жителям Харківської, Донецької та Луганської областей. Загальна вартість будівництва – близько 2,2 млрд грн.

«Будівництво нового онкоцентру в Харкові – проєкт національного масштабу. Цей центр буде побудований за сучасними технологіями. Впевнений, що він вирішить проблему з наданням якісної допомоги хворим з Харківщини та інших регіонів. Реалізувати його можна тільки у співпраці державного та місцевого бюджетів. У листопаді до місцевого бюджету на цей проєкт надійшли 100 млн грн субвенції, цього достатньо, щоб підтримувати темп робіт. Надалі будемо залучати кошти ДФРР, державні субвенції. Цей об’єкт - у персональному фокусі Президента. І він буде побудований. Ми з боку уряду будемо забезпечувати необхідне фінансування», - пообіцяв Олексій Чернишов.

Наразі на об’єкті проводяться роботи із закладання фундаменту. Їх планують завершити до кінця року. З наступного року почнуться роботи з облаштування металевих та бетонних конструкцій. Проєкт передбачає можливість проведення робіт у зимовий період.