Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА розглянули питання передачі об’єктів власності ліквідованих районів у власність громад

У Харківській ОДА розглянули питання передачі об’єктів власності ліквідованих районів у власність громад

Проблемні питання щодо реорганізації громад і районів обговорили під час онлайн-наради Кабінету Міністрів України 11 грудня.

Захід пройшов під керівництвом заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди.

Заступник голови ОДА Тарас Пастух нагадав, що у Харківській області відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів» з 27 створено 7 районів. На цей час триває процес передачі власності майна ліквідованих районів громадам.

Нагадаємо, що 6 грудня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій».

Згідно з нормами цього закону відбувається реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України. Припиняють повноваження районні ради. До 1 липня 2021 року у комунальну власність територіальних громад передаються всі об’єкти спільної власності територіальних громад району, які знаходяться на території цих територіальних громад.