Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області для хворих на COVID-19 наразі є 600 вільних ліжок, забезпечених киснем

У Харківській області для хворих на COVID-19 наразі є 600 вільних ліжок, забезпечених киснем

Про це повідомив заступник голови ХОДА Тарас Пастух під час брифінгу 30 листопада.

«На даний час у Харківській області для допомоги хворим на коронавірусну хворобу залучено близько 3000 ліжок, з них 2100 забезпечені киснем. Зараз ми контрактуємо госпіталь ветеранів – це 256 ліжок. Разом з обласною лікарнею та другою залізничною лікарнею сумарно це додасть нам ще близько 1000 ліжок. І за 2-3 тижні ми зможемо їх повністю забезпечити киснем», - уточнив заступник голови ХОДА.

За його даними, протягом тижня в область має надійти партія кисневих концентраторів – 200 апаратів. Загалом за кошти державної субвенції найближчим часом планується закупити понад 1000 концентраторів.

Також Тарас Пастух зазначив, що наразі захворюваність та необхідність госпіталізації хворих з COVID-19 в області зменшилися, тому у медиків є можливість перерозподіляти потоки хворих максимально ефективно.

«У нас на  вчора було близько 120 повідомлень на «екстренку», з них необхідно госпіталізувати було лише 50 осіб. Тобто, ми можемо констатувати, що сьогодні ми маємо зменшення госпіталізації в 2-3 рази. Сьогодні кожна лікарня має вільні ліжка, більш того - вільні ліжка з киснем. Станом на ранок таких ліжок в області понад 600», - уточнив заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, що нова голова Харківської ОДА Айна Тимчук назвала боротьбу з розповсюдженням COVID-19 своїм головним пріоритетом.

Теги