Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відкрив двері стартап-центр «SPARK» НТУ «ХПІ»

В Харкові відкрив двері стартап-центр «SPARK» НТУ «ХПІ»

«SPARK» розташований у приміщенні Харківського комп'ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПІ».

На презентацію нового інноваційного простору завітав заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков. Він привітав ректора Національного техничного університету «ХПИ» Євгена Сокола з відкриттям стартап-центру та 135-річчям вишу.

«Відкриття цього стартап-центру говорить про те, що ваш заклад розвивається та плідно працює для молоді. Я зичу вам успіхів та розвитку, щоб молодь приходила сюди працювати, а бізнес дивився на вас як на партнерів», - звернувся до присутніх Євгеній Грицьков.

Привітання з нагоди відкриття пролунали від першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Кизима, голови Ради ректорів Харківської області Віля Бакірова та виконавчого директора Харківської громадської спілки «Kharkiv IT Cluster» Ольги Шаповал.

Євген Сокол зазначив, що площа нового стартап-центру понад 600 кв. метрів, й розрахований він на 150 місць. Аудиторія «SPARK» - це молоді вчені, студенти та школярі. Спікери - інвестори, представники фондів, провідних консалтингових агентств, бізнесмени як України, так і США. Формат роботи - офлайн і онлайн.

«Стартап-центр працює в режимі 7 днів/24 години на добу та має два сектори. Перший - зона co-working: мультимедійне обладнання, екран, сто посадочних місць. Другий сектор має місця із підключенням до ноутбуків та комп’ютерів. Також бачите приміщення, де знаходяться керівники центру та переговорне відділення, далі серверна, кафе, душова», - розповів Євген Сокіл.

Також, за словами ректора, головне завдання Центру - підтримка стартапів молодих підприємців на всіх етапах розвитку: від розробки ідеї до її комерціалізації. «SPARK» має допомогти креативній молоді реалізувати свої бізнес-проєкти, а також бути майданчиком для успішної взаємодії інвесторів, бізнес-інкубаторів, менторів, фірм, стартаперів. Серед послуг стартап-центру «SPARK»: стартап-школа, преінкубаційна програма Innovation Bootcamp, менторство, коучинг, експертна підтримка, консультування, інформування, навчання, проведення семінарів, тренінгів, майстер-класів, бізнес-ігор, co-working, майданчик для заходів, технологічна експертиза стартапу.

За словами керівника стартап-центру «SPARK» Марії Маслак, найближчі заходи, які тут пройдуть це: розробка та апробація нових освітніх підходів щодо розвитку інженерного підприємництва (за грантової підтримки Посольства США в Україні), прямі ефіри Днів відкритих дверей Політеху та початок преінкубаційної програми Innovation Bootcamp.