Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував перший форум «Наука: діалог поколінь»

У Харкові стартував перший форум «Наука: діалог поколінь»

Захід проходить 13 жовтня у ХНУ ім. В.Н. Каразіна за участю голови ХОДА Олексія Кучера.

У межах заходу заплановані дискусії провідних та молодих вчених щодо розвитку науки та інтелектуального майбутнього України. 

Під час відкриття форуму голова ХОДА звернувся до харківських вчених та відзначив, що ідея заходу виникла на одній із зустрічей з науковцями.

«Хочу вас запевнити, що ніколи регіональна і центральна влада не були такими близькими до науки, як зараз. Ваш фундаментальний досвід дуже важливий для держави, - зазначив Олексій Кучер. - Якщо ми палаємо певною ідеєю, в нас завжди буде можливість її реалізувати».

Керівник області відзначив, що наразі у держави не вистачає коштів для фінансування науки тією мірою, на яку вона заслуговує. Тому дуже важлива співпраця науковців з бізнесом. Олексій Кучер повідомив, що цьому напрямку роботи, зокрема, приділятиме увагу робоча група, яка працює на базі ХОДА та має на меті створення в Харкові «Кремнієвої долини».

«Від гасел ми перейшли до практичного виконання. У нас була перша зустріч, ухвалені установчі рішення - створено робочу групу. Ми залучили до співпраці ІТ-кластер, - сказав Олексій Кучер. – Харків - це наукова й освітня столиця, і проведення першого подібного форуму в Україні саме тут – ще одне підтвердження того, що ми залишаємось у лідерах».