Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Моє завдання - щоб питання харківських промислових підприємств вирішувалися в першу чергу. Олексій Кучер

Моє завдання - щоб питання харківських промислових підприємств вирішувалися в першу чергу. Олексій Кучер

14 вересня голова ХОДА ознайомився з роботою заводу «Комунар», поспілкувався з колективом підприємства та обговорив виробничі питання з його керівництвом.

ДНВП «Об'єднання «Комунар» спеціалізується на випуску систем управління ракет-носіїв і космічних об'єктів. Поряд з цим підприємство випускає широкий спектр промислових і побутових товарів - прилади систем управління для літаків, програмно-технічні комплекси управління паровими турбінами, промислові та побутові електролічильники, лічильники обліку витрати води, зварювальне обладнання тощо.

Наразі на заводі працюють 1460 осіб.

«Підприємство зберегло свій технологічний потенціал. Підприємство приладобудівне, звичайно, це окрема ніша. Ми виробляємо унікальну продукцію, є прилади - ручна праця від початку до кінця», - розповів генеральний директор заводу Анатолій Яременко.

Він озвучив Олексію Кучеру низку проблемних питань, у вирішенні яких необхідна допомога керівництва області. Серед них - непідйомний для підприємства земельний податок.

«З 2017 року він зростав на 23 млн грн щорічно. Якби ці 23 млн розділити на потреби підприємства, можна було б і обладнання нове завозити, і заробітну плату виплачувати іншу. Також пільга для авіаційної промисловості - вона є для підприємств, які збирають планери. Але ми для літака «Антонов» виготовляємо понад 30 приладів, і без нас літак не злетить, але у нас пільги немає», - поділився керівник підприємства.

Олексій Кучер запевнив колектив заводу, що докладе максимум зусиль для розв'язання цих та інших питань.

«Я зараз відвідую всі промислові підприємства області за завданням Президента. До цього я також знайомився з роботою наших заводів, низку питань нам вдалося вирішити. Ми запросили до Харкова прем'єр-міністра, з яким ми провели промислову нараду. І Глава Верховної Ради також відвідав наші промислові підприємства. У нас індустріальне місто, регіон. Президент зараз акцентує увагу на промисловості. Створено профільне міністерство, є профільний віцепрем'єр-міністр, який буде опікуватися промисловістю. Моє завдання - щоб наші регіональні питання були вирішені в першу чергу. Тому віцепрем'єр був уже тут двічі, мій радник зустрічався минулого тижня з ним, було обговорено низку питань. І ми його запрошуємо ще», - розповів Олексій Кучер.

Він попросив колектив заводу озвучити всі проблемні питання підприємства, щоб максимально ефективно включатися в їх рішення.

«На кожному підприємстві я прошу озвучити без прикрас найпроблемніші питання, які ми порушуватимемо на рівні центральних органів влади. Від себе гарантую максимальне включення. Ваша зарплата, ваше становище, доходи підприємства - це те, в чому зацікавлена ​​і держава, в тому числі. Тут ми всі заодно. Тому моє завдання - максимально привернути увагу центральних органів влади саме до нашого регіону, і в тому числі до вашого підприємства», - підкреслив керівник області.

Генеральний директор передав Олексію Кучеру перелік проблемних питань і пропозицій щодо їх вирішення. Глава ХОДА пообіцяв вивчити їх і найближчим часом дати зворотний зв'язок.