Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В оновленому Зміївському ліцеї заняття розпочнуться 1 вересня

В оновленому Зміївському ліцеї заняття розпочнуться 1 вересня

Як завершують капремонт у навчальному закладі, який відновили в рамках програми «Велике будівництво», перевірив заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко.

Як розповів голова Зміївської РДА Павло Голодніков, в будівлі Зміївського ліцею №1 виконані всі планові ремонтні роботи.

«Діти підуть до школи вчасно - 1 вересня. Ті ремонтні роботи, які проводилися, починаючи з травня, завершено. Роботи проведені на належному рівні та у встановлені терміни», - сказав глава району.

Він відзначив, що в цьому році переважно проводилися роботи з облаштування внутрішніх приміщень - коридорів, підлоги усіх поверхів, також були замінені всі двері, електромережа та система опалення.

Основне фінансування для проведення реконструкції - це кошти ДФРР, 10% - співфінансування з районного бюджету.

«У наступному році проєкт ДФРР буде завершено. Ми будемо звертатися до ХОДА з проханням включити нас до програми соціально-економічного розвитку Харківської області. Тут ще потрібно провести ремонт в їдальні та актовій залі», - зазначив Павло Голодніков.

За його словами, коштом районного бюджету в ліцеї обладнають автоматичну протипожежну систему та блискавкозахист. Також у підвальному приміщенні завершатимуть ремонти систем водопостачання та опалення. 

Довідка. Рішенням сесії Зміївської районної ради Харківської області від 15 квітня 2016 року Зміївський ліцей №1 визначено опорною школою. Ліцей має у своєму підпорядкуванні дві філії: Задонецьку та Височинівську. Тут працює 98 педагогічних працівників та навчається 1075 учнів. Ліцей є базовим в експериментально-дослідницькій роботі регіонального рівня щодо реалізації медіаосвіти, на всеукраїнському рівні - за освітнім проєктом «На крилах успіху», «Опорний заклад».