Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з COVID-19 в області прямо залежить від ставлення кожного громадянина. Олексій Кучер

Ситуація з COVID-19 в області прямо залежить від ставлення кожного громадянина. Олексій Кучер

Голова ХОДА звернувся до жителів Харківщини з проханням дотримуватися карантинних заходів.

«Ситуація залишається напруженою. Необхідно пояснити, чому ми кожного дня маємо по 140-150 захворілих. Зараз ми робимо вдвічі-втричі більше тестів, ніж раніше. За вчора було протестовано майже 2 тисячі людей, тоді як кілька тижні тому ми робили по 400 тестів. Зараз наші лабораторії увімкнули всі потужності, щоб на ранньому етапі виявляти захворілих. У нас була висока смертність через те, що ми виявляли хворобу на пізньому етапі. Люди звертались пізніше, епідрозслідування проводили повільніше», - пояснив Олексій Кучер.

Він попросив жителів Харківщини залишатися пильними та дотримуватися всіх карантинних заходів.

«Хочу сказати, що основну цифру захворілих, на жаль, робить місто Харків. Зрозуміло, що це є логічним, адже щільність населення тут найбільша, якщо взяти весь регіон. Принагідно звертаюсь до наших жителів: все ж таки необхідно дотримуватись карантину, тому що ситуація, яку ми маємо, прямо залежить від власного ставлення кожного громадянина», - наголосив очільник ХОДА.

7 серпня він відвідав госпіталь Національної поліції України. Заклад отримав сучасний апарат ШВЛ – це благодійна допомога від фонду Дмитра Шенцева.

«Ми вдячні благодійникам, які підтримують наші медичні заклади. Працівники Нацполіції мають величезну кількість контактів, і можливість захворіти в них досить висока. Тому такий апарат буде в пригоді», - зазначив Олексій Кучер.

«Звісно, лікарі сьогодні - на передовій у боротьбі з коронавірусом, але і працівники поліції також відіграють важливу роль у запобіганні розповсюдження хвороби. Безумовно, наш обов’язок – не забувати і про них також», - сказав Дмитро Шенцев.

Начальниця госпіталю Наталія Вовчинська подякувала за допомогу закладу та озвучила його нагальні потреби. Серед них – ремонт дороги, яка веде до госпіталю. Вона перебуває в такому стані, що машинам швидкої важко проїхати до закладу.

Олексій Кучер пообіцяв сприяти вирішенню питання.

«Давайте домовимось – ви звертаєтесь на моє ім’я, і я після цього звернусь до мера міста, щоб дорогу включили в план», - зазначив голова ХОДА.