Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер ознайомився з роботою Нововодолазької ЦРЛ

Олексій Кучер ознайомився з роботою Нововодолазької ЦРЛ

Під час робочої поїздки до Нововодолазького району голова ХОДА оглянув стан будівлі хірургічного відділення центральної районної лікарні, яка потребує завершення ремонтних робіт.

Капітальний ремонт у Нововодолазькій ЦРЛ проводять вперше за 30 років з моменту її будівництва. За останні роки роботи завершили на трьох поверхах будівлі – залишилось відремонтувати 1-й поверх, де розмістяться гінекологічне та травматологічне відділення. Про проведені роботи та потреби закладу голові ХОДА розповів директор КНП «Нововодолазька центральна районна лікарня» Олег Яковенко.

«Ремонт на третьому поверсі будівлі зроблений коштом районного бюджету, все інше – коштом обласного. Крім того, нам активно допомагали місцеві аграрії - щодо комплектації устаткування та меблів. Залишилось зробити перший поверх. Тут планується гінекологія та травматологія. Після старту медреформи ми залучили дуже пристойну кількість молодих лікарів, у нас є навіть 2 травматологи з Харкова, які працюють у лікарні невідкладної допомоги, а до нас приїжджають, виконують операції 3-го рівня, тому на певному етапі у нас з'явилася необхідність у травматологічному відділенні. Для нас дуже важливо завершити ремонт», - розповів керівник ЦРЛ.

Він відзначив, що вся проєктно-кошторисна документація для проведення робіт розроблена, проведені тендери. Для реалізації проєкту потрібно близько 4,5 млн грн. Олексій Кучер запропонував Олегу Яковенку спрямувати всі наявні документи з внесеними коригуваннями до ХОДА та запевнив, що питання виділення коштів розглянуть найближчим часом.

Під час відвідування ЦРЛ керівник області поспілкувався з колективом закладу.

«Я при кожній нагоді, зустрічаючись з лікарями, дякую за вашу роботу, якої дуже багато, і, повірте, ми це бачимо, ми це цінуємо, - звернувся до медиків Олексій Кучер. - На жаль, той стан, у якому зараз знаходиться медицина, потребує, як мінімум, покращення – це якщо м’яко казати. Спілкуючись з Президентом, я бачу, що Глава держави націлений змінити цю ситуацію, оскільки в нашій державі дуже багато залежить від медицини. І останні події в Україні та світі лише довели це».

Під час зустрічі обговорили питання роботи закладу в умовах 2-го етапу реформування медицини. Зокрема, директор ЦРЛ повідомив, що до реформування заклад готувався протягом 3-х років, тому не зіткнувся з проблемами фінансування або виплат зарплат. Зараз лікарня працює по 10 пакетах медичної допомоги та за рейтингом НСЗУ посідає 12-ту позицію в області.