Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА відвідав Задонецьке лісництво Зміївського лісового господарства

Голова ХОДА відвідав Задонецьке лісництво Зміївського лісового господарства

Олексій Кучер оглянув масиви та теплиці лісгоспу, а також дізнався, як виконуються заходи протипожежної безпеки.

Зміївське лісове господарство розташоване на території п’ятьох районів Харківщини: Зміївського, Чугуївського, Лозівського, Первомайського та Близнюківського. Загальна площа господарства - 32,3 тис. га.

Лісгосп поділений на сім структурних підрозділів: Чемужівське, Таранівське, Гомільшанське, Задонецьке, Краснополянське, Первомайське та Близнюківсько–Лозівське лісництва.

«У господарстві є 9 теплиць площею 20 соток, у яких вирощують 800 тисяч сіянців сосни звичайної та дуба. У 2020 році лісові культури створено на площі 65 га, висаджено 325 тисяч сіянців сосни та дуба. На території Задонецького лісництва також є тепличний комплекс, де вирощується посадматеріал. Вирощено 452 тисячі штук сіянців хвойних та листяних порід дерев та 8 тисяч штук декоративних саджанців хвойних, листяних та чагарникових порід для озеленення», - розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Скляров.

За перше півріччя 2020 року в лісництві виконано рубок догляду за лісом на площі 28 га, в тому числі в молодняках – 8,4 га. Санітарних рубок виконано на площі 116 га об’ємом 2254 куб. м.

«Говорячи про лісове господарство, ми весь час говоримо про проблемні історії, які пов’язані з «чорними» лісорубами. Тут ми спостерігаємо позитивні моменти, бачимо теплиці, де вирощуються саджанці. Якраз завдяки цьому відбувається оновлення лісу», - зауважив Олексій Кучер.