Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра передам керівництву держави перелік проблемних питань «Електроважмашу». Олексій Кучер

Завтра передам керівництву держави перелік проблемних питань «Електроважмашу». Олексій Кучер

13 липня керівник Харківської ОДА відвідав державне підприємство «Завод «Електроважмаш».

Голова ХОДА ознайомився з роботою заводу, обговорив з керівництвом та робітниками проблемні питання, а також привітав колектив з «днем народження» підприємства.

Серед проблем, які порушили на «Електроважмаші» - нестача замовлень, затримка зарплати та заборгованість перед підприємством з боку ПрАТ «Укргідроенерго». Олексій Кучер підкреслив, що проблемні питання підприємства неодноразово порушувались як перед керівництвом Фонду державного майна України, так і перед вищим керівництвом країни: Президентом та прем’єр-міністром.

«З керівництвом заводу ми домовились, що завтра я перебуватиму в Києві, та перше, що я надам керівництву держави, - це список питань, які потребують нагального вирішення на «Електроважмаші», - зазначив глава області.

Також Олексій Кучер повідомив, що в ХОДА буде проведено нараду з керівництвом «Укрзалізниці», яка зацікавлена в продукції харківського машинобудівного гіганта.

«Керівник підприємства пообіцяв, що буде складений певний покроковий план того, що потрібно зробити. Ми знаємо, що у вас є сьогодні величезна дебіторська заборгованість. Звісно, якби були наразі обігові кошти, питання б так гостро не стояло. Важливе питання щодо виплат: «Укргідроенерго» заборгувало досить багато підприємству і необхідно, щоб воно сплатило гроші. Це питання - першочергове. Усе, що від мене потрібно для того, щоб зрушити ці питання з місця, я зроблю», - сказав колективу підприємства голова ХОДА.

Керівник області ознайомився з роботою ключових цехів підприємства, а також привітав колектив «Електроважмашу» з 74-ю річницею з дня заснування заводу.

«Я гордий, що ми маємо на Харківщині настільки потужне підприємство. Хочу подякувати вам за роботу та за терпіння. Зичу, щоб наступного року ми зібрались з вами разом та відсвяткували ювілей потужного підприємства, яке б посилило виробництво, змогло підвищити зарплати», - звернувся до присутніх глава області.

Він також вручив найкращим фахівцям відзнаки ХОДА.

Довідка. ДП «Завод «Електроважмаш» - провідне підприємство України з розроблення та виробництва потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, а також великих електричних машин постійного струму. Також підприємство є єдиним в країні постачальником комплектного електрообладнання для залізничного та міського електротранспорту. Крім того, ДП «Завод «Електроважмаш» розробляє та постачає електрообладнання для великовантажних кар’єрних самоскидів. Наразі на підприємстві працює більш ніж 3,5 тис. осіб.