Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на території будинку дитини «Зелений гай» збудують новий корпус

Цього року на території будинку дитини «Зелений гай» збудують новий корпус

Олексій Кучер ознайомився з роботою комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений Гай».

Зокрема, керівник області оглянув будівництво нового двоповерхового корпусу. Будівлю зводять для покращення умов перебування та проведення реабілітації дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, що мають інвалідність, патології нервової системи, інші захворювання (з одним з батьків). Після завершення другого етапу реформи деінституціалізації та остаточного перетворення будинку дитини на реабілітаційний центр (у 2024 році) тут перебуватимуть діти, що потребують реабілітації, - з одним з батьків. Нова будівля зводиться за кошти благодійників АТ «Трест «Житлобуд-1». Будівництво було розпочато у березні цього року і ввести в експлуатацію будівлю планують уже восени.

Як зауважив керівник закладу Ігор Титаренко, корпус, що будується, розраховано на перебування 40 дітей.

«У будівлі заплановані приміщення для 3-х груп дітей, ігрова, музична зала, три логопедичних кабінети. Всі приміщення спроєктовані відповідно до санітарних норм, що стосуються цієї вікової категорії, з врахуванням порушень опорно-рухового апарату пацієнтів», - зазначив Ігор Титаренко.

 Крім того, поруч із новобудовою буде проведено упорядкування території з розміщенням тут дитячих майданчиків, тренажерів та фруктового саду. 

«Ми вітаємо допомогу, яку надають сьогодні благодійники, і бачимо, як на неї вже чекають діти. Своєю чергою для Харківської обласної держадміністрації питання забезпечення усім необхідним закладів, де лікують дітей, є пріоритетним. Ми також робимо все можливе, щоб будинки дитини були благоустроєними», - відзначив Олексій Кучер.

Довідка. В області функціонує 4 будинки дитини обласного підпорядкування, з яких 2 спеціалізованих будинки дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та психіки на 175 ліжок, та 2 будинки дитини загального профілю на 210 ліжок.

Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений Гай» засновано в 1967 році. Після заснування будинок дитини неодноразово реформувався та перетворювався. Остаточного статусу підприємство набуло у 2018 році.

Станом на сьогодні в КНП ХОР «ОСБД «Зелений Гай» перебувають на вихованні 90 дітей. У цілому будинок дитини розраховано на постійне перебування в ньому 110 малюків віком від 2-х місяців і до 7-ми років життя з важкими патологіями центральної нервової системи, в т.ч. дитячим церебральним паралічем, множинними вродженими вадами, розладами аутистичного спектра, які є жителями м. Харкова та Харківської області.