Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер обговорив дотримання норм карантину з представниками Української ресторанної асоціації

Олексій Кучер обговорив дотримання норм карантину з представниками Української ресторанної асоціації

Зустріч відбулася 24 червня у ХОДА.

Основною темою обговорення стало дотримання закладами харчування вимог до роботи закладів Харківщини у період виходу з карантину.

Голова ХОДА зазначив, що на засіданні КТЕБ він закликав поліцію контролювати дотримання обмежувальних карантинних заходів.

«Я звернувся до нашого управління поліції, аби вони реагували на певні порушення карантинних заходів. Також звернувся до Держпродспоживслужби, - сказав Олексій Кучер. - Насправді, немає ж цілі накласти найбільшу кількість штрафів. Основне завдання - дотриматись цих заходів і зробити так, щоб найменша кількість людей захворіла, зробити все для того, щоб не було заражень у закладах харчування».

За словами президента Української ресторанної асоціації Сергія Трахачова, реакцію влади на порушення карантинних обмежень асоціація підтримує.

«Ми розуміємо, що влада повинна реагувати - це правильно, ми підтримуємо це. Але ж, з іншого боку, ми б хотіли говорити про деякі прозорі правила, за якими ми можемо працювати, - розповів Сергій Трахачов. - Велика кількість нашої роботи полягає в тому, щоб надати рестораторам інформацію, що з владою не потрібно боротися, з владою потрібно спілкуватися».

Юрист асоціації Євген Комаров зазначив, що їх представники спільно з МОЗ брали участь у формуванні вимог для закладів громадського харчування.

«Ми змогли побудувати з МОЗ такий діалог, де ми брали участь у створенні рекомендацій на рівні країни. Ці вимоги б могли виконувати й ресторатори, і контролювати влада», - зазначив Євген Комаров. 

У обговоренні робочих питань взяли участь перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Андрій Бабарук та завідувачка відділення особливо небезпечних інфекцій ДУ «Харківській обласний лабораторний центр МОЗ України» Ганна Сухорукова. Вони відповіли на всі питання, що цікавили представників асоціації, та надали роз’яснення щодо правил роботи закладів харчування на території Харківської області у період поширення коронавірусної інфекції.